Xtreme Riders

 

Bicicleta mea: noua sau second hand?

Nu de putine ori am fost pusi in fata faptului implinit de a incerca sa reparam sau macar sa remediem pentru scurt timp biciclete achizitionate on-line, cumparate doar in baza celor descrise de vanzator. De-a lungul timpului am avut ocazia sa vedem cum biciclete produse de marci cu renume au fost aduse la stadiul de ruina, atat in ceea ce priveste cadrul acestora cat si componentele. Unele dintre ele se aflau chiar in imposibilitatea de a fi reparate, desi cumparatorii au platit bani buni pentru acestea.

Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca unele sau chiar majoritatea bicicletelor second hand sunt FURATE. Din Bucuresti, din tara sau din oricare alta tara, ele tot furate raman. Si exista posibilitatea ca dupa un oarecare timp in care tu ai pedalat cu placere, proprietarul bicicletei “tale”sa apara la tine la usa. Nu, nu e deloc placut.

Citind acest articol, veti observa cu siguranta ca noi, magazinele de biciclete, suntem total impotriva cumpararii de biciclete second hand de pe site-urile de anunturi. (fac exceptie, desigur, cei care isi vand bicicleta cumparata chiar de ei si o vand cu acte in regula, uneori chiar si cu garantie) De cele mai multe ori vei primi un produs vechi, intr-o oarecare stare de functionare, cu cadrul jumulit, uzat sau chiar fisurat sau rupt. Cine poate garanta ca un astfel de cadru, fisurat sau rupt, nu va ceda si a doua oara?? Cum poti verifica daca acel cadru a fost reparat? Cum poti sti cate mii de kilometri a parcurs acea bicicleta si in ce conditii? Poti afla starea ei reala doar dintr-o poza pe internet? Raspuns: nu, nu poti verifica, vedea sau cunoaste starea unei biciclete astfel. Ca atare, vei cumpara aproape un rebut, pentru care vei scoate multi bani din buzunar pentru a-l repara. Asta in cazul in care se mai poate repara. Iar faptul ca este mult mai ieftina fata de pretul ei de  catalog, este un semn mare de intrebare. De fapt asa vei sti ca bicicleta este furata.

Stim ca pretul unei biciclete noi este relativ mare in comparatie cu puterea de cumparare de astazi. Insa pentru acel pret vei primi o bicicleta absolut noua, cu garantie de minim 2 ani, bicicleta pe care vei fi in siguranta deplina, indiferent de mediul in care ai ales sa pedalezi. Iar acest pret de cele mai multe ori face diferenta. Uita-te in jur. Vei vedea o multime de biciclete ponosite, descentrate, murdare sau patate, pe cadrul carora nici nu poti citi marca, julite si ruginite. Te reprezinta o astfel de bicicleta? Suntem convinsi ca nu, de aceea va asteptam in magazin. Aici veti gasi cele mai frumoase si destepte biciclete posibile!